איך להכין קפה שחור

נכתב ע"י נציג חברת לאונרדו אספרסו.

אוהבים לשתות קפה שחור אמתי?
מה זה קפה שחור אמתי?
קפה שחור אמתי זה קפה שמבשלים.
בניגוד לקפה בוץ שיושבי המשרדים נוהגים לשתות ולהכין באמצעות ערבוב של מים רותחים עם אבקת קפה וסוכר, הרי שקפה שחור אמתי "עושים באהבה או שלא עושים בכלל".
להכנת קפה שחור יש לא מעט גרסאות שונות, אבל אם אתם רוצים גרסה מנצחת, כדאי שתשמרו את המתכון הזה במועדפים שלכם.
ותעשו לי טובה… כשבאים אליכם אורחים, אל תציעו להם קפה בוץ, תשקיעו!

המדריך המלא להכנת קפה שחור

המוצרים:

אבקת קפה שחור, מים, פינג'אן (רצוי עם פתח צר, לא חובה). הדרך הפשוטה לדעת אם אבקת הקפה היא איכותית, זה להריח את הקפה! כמה שאבקת הקפה יותר ריחנית, כך הקפה יותר איכותי. רצוי לשמור את הקפה באריזה אטומה, אחרת הקפה מאבד מטריותו ואיכותו.

התהליך:

בהתאם לכמות הקפה שאתם מעוניינים להכין, מזגו אל הפינג'אן כוס גדושה של מים (125 מ"ל) לכל מנה (בעת מזיגת הקפה אל תמלאו את הכוס).
רצוי להשתמש בפינג'אן עם פתח צר בכדי שהארומה של הקפה לא תתנדף במהירות.
לאחר רתיחת המים יש להוריד את הפינג'אן מן האש ולהוסיף 2 כפיות גדושות של קפה שחור לכל מנה (כוס).
יש לתת לקפה להתמזג עם המים שבפינג'אן (אפשר לערבב) ולאחר מכן להניח את הפינג'אן שוב על האש (אך הפעם על אש מאוד מאוד קטנה).
יש לבשל את הקפה על אש קטנה ולאחר כדקה, אפשר להוסיף סוכר לפי הטעם.
מתי להוציא את הקפה מן האש?
זה מאוד תלוי בעוצמת האש שבה אתם מכינים את הקפה, רצוי להשתמש בעוצמה חלשה.
אם אין לכם אפשרות לשנות את עוצמת האש (לדוגמא במדורה), אז דאגו להוציא ולהניח את הפינג'אן מן האש לסירוגין, כך שהקפה יתבשל למשך כ-4 דקות לפחות (4 דקות לאחר הרתיחה והכנסת הקפה).
לאחר זמן מה של בישול הקפה, אתם תתחילו לראות שקצף מתחיל להתהוות בחלק העליון של הנוזל בפינג'אן.
יש לחכות עד רגע אחד לפני שהקצף עולה וגולש.
אם תאחרו את מועד הוצאת הקפה מן האש, לקפה יהיה טעם שרוף.
אם תקדימו להוציא את הקפה מן האש, לקפה יהיה טעם גרגירי ואבקתי.

אז יאללה הפסקת קפה!

לאונרדו אספרסו לאנשים שאוהבים קפה.

לאונרדו אספרסו, עסק למכירת מוצרי קפה שונים למגזרים העסקיים, המוסדיים והפרטיים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *